vrijdag 29 maart 2024

Historische zege Deroue

In de derde race van de Red Bull Rookies Cup heeft Scott Deroue uit Nijkerkerveen op het circuit van Estoril voor een daverende sensatie gezorgd. Na een magistraal gereden race wist Deroue als eerste over de finish te komen waarmee hij zijn eerste grote internationale overwinning boekte die daarnaast ook de eerste zege in deze klasse voor Nederland betekende.

De start was al veelbelovend. Deroue dook na een bliksemstart vanaf de tweede rij als leider de eerste bocht in en wist dit enige tijd vast te houden om na de eerste ronde als derde door te komen. Na enkele ronden had zich een kopgroep gevormd van zeven rijders die een voorsprong opbouwde van enkele seconden op een grote groep achtervolgers. In de laatste ronde ging Deroue als tweede het rechte eind op en wist weer op schitterende wijze uit de slipstream te komen om zo zijn eerste Red Bull Rookies Cup-zege te boeken.

Deroue: “Gisteren gaf ik in een blog op de Red Bull site al aan dat als ik in de kopgroep terecht zou komen voor de winst zou gaan. Het ging zo mooi vandaag. De start was zo goed. Voor dat ik het wist ging ik zonder iemand voor me die eerste bocht in. Het waren mooie gevechten. Twee keer ben ik op het stuk voor start finish succesvol uit de slipstream weer aan de leiding gekomen. Dat gaf vertrouwen voor de laatste ronde. Dat ik op het podium zou komen wist ik bij het ingaan van de laatste bocht maar van de overwinning was ik me op de streep pas bewust. Ik ben hier echt blij mee, ook voor mijn monteurs en niet te vergeten mijn sponsoren die veel in mij geïnvesteerd hebben . Wist je dat dit trouwens mijn eerste zege is op een ‘grote’motor ? Ik heb wel op 125-cc podiums gestaan maar nooit gewonnen. Morgen weer een race. Ik heb er zin in!”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen