woensdag 17 april 2024

200 zondagsrijders op de bon

Voor wie het niet heeft meegekregen: gisteren werd ‘the Ride of the Century’ gereden met als startpunt het Amsterdamse Nieuw Sloten. Voor velen een ‘ontspannen’ ritje, voor de anderen een ritje om wat gekker te doen dan normaal.

Meer dan duizend motorrijders gaven gehoor aan de oproep om mee te rijden die op social media werd gedaan. Ondanks dat de startlocatie pas laat bekend werd, kwamen motorrijders vanuit het hele land op de tocht afgereden. Iedereen had zijn of haar eigen reden om mee te willen rijden. 

Voor zo’n tweehonderd motorrijders die meereden was het extra feest, want zij kunnen nog één, of meerdere bekeuringen verwachten vanwege verkeersovertredingen. Zij kunnen een envelopje van het CJIB verwachten met een boete voor onder andere het rijden door en rood licht, negeren van doorgetrokken strepen en het gebruiken van de vluchtstrook als wel het trottoir. Daarnaast werden er op camerabeelden die politie in burger maakte tijdens de tocht een aantal maal artikel vijf – wheelies en/of stoppies – geconstateerd.

De politie geeft aan dat zij de motorrijders bewust door hebben laten rijden en niet tijdens de tocht staande te houden. Voor zo’n tien motorrijders wordt het opnieuw de schoolbanken induiken, want zij krijgen een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) opgelegd. Er zijn betere manieren om je week te beginnen…

Bron en foto: AT5

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen