donderdag 25 april 2024

ABUS Experience op het TT Circuit van Assen

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

In het weekend van 2 en 3 augustus 2014 stond het eerste evenement van de ABUS Experience op de kalender.

Tijdens de GAMMA Racing Days op het beroemde TT Circuit van Assen waren we op zaterdag en zondag te gast bij het Bertus Folkertsma Racing Team (www.bertusfolkertsma.nl) en zo konden we als echte VIPS “live” meemaken wat er allemaal komt kijken voor een race in de Superbike Klasse van het Open Nederlands Kampioenschap der KNMV.

De VIP gasten waren zeer onder de indruk van de professionele uitstraling en de prestaties van het team, voor velen was dit een echte eye-opener.

De rondleiding door de paddock (rennerskwartier) tussen de gigantische motorhomes en hospitality-units, het warmdraaien van de Red Bull Formule 1 race auto (ex- Sebastiaan Vettel), het kijkje achter de schermen bij het TT Circuit en het technische verhaal van de coureur zelf over zijn racemotoren (BMW S1000RR) werd als bijzonder interessant ervaren. Ook de in eigen beheer verzorgde catering was perfect voor elkaar en viel bij iedereen zeer goed in de smaak.

De volgende ABUS Experience staat alweer voor het weekend van 20 en 21 September op de kalender. Dan bezoeken we de Nederlandse ronde van het zeer hoog aangeschreven 2014 MCE Insurance British Superbike Championship. Dan wordt het TT Circuit bezet door de top van de Engelse motorracerij en maken veel Engelse fans de oversteek naar het vasteland van Europa om de beste Britse coureurs aan het werk te zien op een van de meest fameuze circuits in Europa.

De top van Nederlandse coureurs hebben ook een uitnodiging ontvangen om met deze wedstrijden mee te doen, een mooie gelegenheid om zich te meten met de internationale collega’s.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen