donderdag 28 maart 2024

‘Agenten hekelen verhoging boetes’

Agenten vragen zich massaal af of de verhoging van boetes tot een veiligere samenleving leidt. Dat stelt de SP op basis van een inventarisatie onder politieagenten, meldt de Telegraaf op maandag. "Agenten vinden dat de verhoudingen zoek zijn en hebben het gevoel dat ze alleen maar bezig zijn de staatskas te spekken", zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman.

Verschillende verkeersboetes werden dit jaar door Minister Opstelten van Justitie verhoogd. Zo kunnen automobilisten die onnodig geluid of lawaai veroorzaken een boete van 340 euro tegemoet zien. Wie geen verzekeringsbewijs heeft moet 500 euro betalen. Winkeldieven die iets stelen met een waarde tot 50 euro komen er met een boete van 200 euro vanaf. Meer dan 93 procent van de agenten die zich bij de SP hadden gemeld, vindt verhoging een slechte ontwikkeling. De partij wil dat Minister Opstelten de tarieven op het oude niveau hersteld.

Hopelijk snel goed nieuws. We houden het nauwlettend in de gaten!

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen