donderdag 18 april 2024

Airbus bouwt 3D-geprinte motorfiets

Of ja, Airbus… of ja, motorfiets… AP Works is een dochterfirma van Airbus, en zij maken nu deze 3D-geprinte machine. Je kunt het een motorfiets noemen. AP Works doet dat dan ook en ook de noemer Light Rider gaat op.

De Light Rider heeft een 3D-geprint aluminium frame dat slechts zes kilo in de schaal legt. Het speciale printbare aluminium zorgt voor een stijfheid vergelijkbaar aan titanium, wat dus betekent het zowel licht als sterk is. Het betekent ook dat de prijs er niet vriendelijker op wordt.

Vooral het rijwielgedeelte verraadt dat het hier toch niet echt om een motor gaat, want de Rockshox-vering komt rechtstreeks uit de schappen van je lokale mountainbike-dealer. De remmen zijn ook van het mountainbike soort.

De Light Rider is uitgerust met een 6 kW-elektromotor wat een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur oplevert. Actieradius wordt geschat op vijftig kilometer en de accu is eenvoudig te verwisselen.

AP Works gaat er vijftig bouwen en de prijs. Tja, 55.000 dollar is de opgave.

Foto: AP Works

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen