vrijdag 29 maart 2024

BMW S1000F op straat gespot

Tijdens een persevenement in de Gorges de Daluis ten westen van de Franse Alpen troffen we per toeval de BMW S1000F, die al meermalen op spionagefoto’s opdook. Te rap om te fotograferen passeerde het testmodel, maar de observatie op zich spreekt boekdelen.

Belangrijkste is dat de motor nagenoeg productierijp is, want hij wordt immers niet langer achter gesloten deuren of op circuits getest, maar op een weg geliefd door motorrijders. Daarmee mogen we aannemen dat de S1000F hiermee sowieso dit najaar aan de wereld getoond wordt. Of dat de EICMA in Milaan of de Intermot in Keulen is, ligt bij BMW.

Overigens lijkt BMW een kunstje voor de sportieve allroad afgekeken te hebben van Aprilia. Hun Caponord 1200 heeft namelijk een topkuip die één-op-één van de RSV4 superbike lijkt te komen. Datzelfde geldt voor de S1000F die qua voorzijde erg doet lijken op de S1000RR en HP4. Zo lijkt het dat de eerder getoonde schets die Nicolas Petit maakte voor BMW’s huis-tuin-en-keuken accesoirefabrikant Wunderlich daarmee de spijker behoorlijk op de kop slaat.

Verder was de ‘Multistrada volgens BMW’ van top tot teen gehuld in de gewoonlijke zwarte tape, en ontbeerde het testmodel alles wat op een BMW-logo leek, maar het was duidelijk BMW’s nieuwste wapen in de strijd om op het gebied van de allroads de baas boven baas te blijven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen