donderdag 28 maart 2024

BMW verbreekt verkooprecord

Voor BMW Motorrad was 2016 een goed jaar. De fabrikant heeft met ruim 145.000 stuks bijna zes procent meer motoren verkocht. Hiermee verbroken de Duitsers hun eigen verkooprecord voor de zesde keer op rij. Ook in Nederland stond BMW aan de top. De R 1200 GS was in ons land de best verkochte motor. Deze GS is dan ook de verkooptopper van de Duitsers en is goed voor ruim de helft van de verkochte motoren.

Hoewel het vergeleken met de Europese nog kleine markten zijn voor BMW, verkocht de fabrikant uit Beieren in China (52.7 %) en Thailand (42.1 %) aanzienlijk meer motoren. Toch blijft de thuismarkt voor BMW de grootste. Daar werden bijna 25.000 motoren verkocht. De ambities voor de fabrikant zijn duidelijk. De Duitsers verwachten veel van hun nieuwe Bagger en de lichte GS, die dit jaar voor het eerst uitkomen. Tegen 2020 wil het bedrijf nóg meer motoren verkopen. “We zijn goed op weg om ons target van 200.000 verkochte motoren in 2020 te gaan halen”, aldus Stephan Schaller van BMW Motorrad.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen