dinsdag 19 maart 2024

BREKEND: TEN KATE TERUG IN HET WSBK

Het kwam als een harde klap eind vorig jaar, toen Honda vrij abrupt de samenwerking met Ten Kate Racing aan de wilgen hing. Het kwam zo onverwacht en zo laat in de winterstop dat Ten Kate Racing geen enkel manier zag om in het seizoen van 2019 nog deel te nemen. Tot nu.

Nadat het partnerschap – dat resulteerde in tien wereldkampioenschappen – kapot leek zijn de mensen in Nieuwleusen echter niet bij de pakken neer gaan zitten. Integendeel zelfs leren we zojuist toen er een persbericht bij ons binnenkwam. Dat bericht is getiteld, in kapitalen: TEN-TIME WORLD CHAMPIONS TEN KATE RACING TO RETURN TO WORLDSBK.

Hoe dan? Dat is nog niet helemaal duidelijk, maar op dit moment kan Ten Kate Racing in ieder geval naar buiten brengen dat het binnen een paar ronden van het kampioenschap terug kan keren naar het WSBK. Met welk merk en rijder dat zal gebeuren zal op 2 april worden bekendgemaakt door het management van Ten Kate tijdens een persconferentie op het TT Circuit Assen, in aanloop van de Dutch. Of dat ook de eerste wedstrijd zal worden waarin we het team gaan zien in het paddock? We zijn benieuwd!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen