vrijdag 19 april 2024

Britse politie neemt ZZR1400 in gebruik

Britse hardrijders opgepast: in het oosten van Yorkshire gebruikt de verkeerspolitie sinds kort een ongemarkeerde Kawasaki ZZR1400. Geen BMW RT1200 meer dus, want die blijkt tekort te schieten op de rappe wegen in de gemeente Humberside. Eerder werd daar al een Suzuki Hayabusa ingezet om hardrijders te bekeuren. Net als die Hayabusa, is de ZZR1400 voorzien van een camera om bewijs te kunnen vastleggen van asociaal rijgedrag en/of snelheidsovertredingen. Onder de buddy zit een klein scherm waarop de overtreder terug kan zien wat hij of zij heeft misdaan.

In heel Groot-Brittanië werkt de politie hard aan het terugdringen van het aantal dodelijke ongevallen met motorrijders. Operatie Achilles hebben ze het gedoopt. Daarbij richten ze zich voornamelijk op zogenaamde dodenwegen waar het aantal ongevallen bovengemiddeld hoog ligt. De ZZR1400 werd ooit de ‘snelste productiefiets voor op straat’ gedoopt waarmee die Britse snorren het in ieder geval qua intimidatie goed doen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen