dinsdag 16 april 2024

Circuit van Barcelona aangepast

De crashbeelden van Luis Salom staan bij velen nog op het netvlies. De Spanjaard ging in een vrije training op vrijdag hard onderuit in bocht 12. Een hele snelle rechterbocht. Na een recht stuk ligt er vóór deze bocht een snelle linkerbocht, waar weinig voor afgeremd hoefde te worden. Na zijn crash werd de rest van het weekend een ander gedeelte van het circuit gebruikt. Dit zal nu zo blijven én er komt een chicane bij. 

De snelle linkerbocht verdwijnt. Het gaat om de lus waar op de foto ‘Circuit de Barcelona’ bij staat. Voortaan wordt het gedeelte van het circuit gebruikt dat ook door de mannen van de Formule 1 bereden wordt. Dit is de witte lijn. Naast deze aanpassing zal er ook een extra chicane komen. Deze was er al voor de Formule 1, maar er wordt nu een aparte gebouwd voor de MotoGP. Deze komt iets eerder dan de Formule 1-chicane. In januari beginnen de bouwwerkzaamheden.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen