Custom: FT500 door H Garage

Door Nick in Nieuws, woensdag 02 Mrt 2016 12:03
Geen plan, maar wel voldoende inspiratie. Dat is duidelijk! Honda FT500 H Garage Custom

Juist een machine die eigenlijk niet uitnodigt tot verbouwen, kan uiteindelijk een heel indrukwekkende machine worden. Zeker wanneer het een lekkere eencilinder is. Ten minste, als je het aan Scott Halbleib van H Garage overlaat.

Donor werd een Honda FT500 uit 1982. 497 stampende éénpits cc's; zoals Halbleib het graag ziet! "Eencilinders zijn licht, rank en hebben fijn koppel, dat is wat je wilt!" Voor de bouw besloot hij dat ranke door te zetten. Het tankje kwam van een Aermacchi en ook het kontje werd lekker smal gehouden met een ingebouwde uitlaatdemper erin verwerkt á la MotoGP. Voor de lijn en ideeën had Halbleib eigenlijk geen plan, maar hij liet zich gewoon inspireren terwijl hij bezig was. "Ik werd letterlijk midden in de nacht wakker en bedacht dat ik het koplampje wilde verwerken in een klassieke microfoon!" Dat soort inspiratie dus.

Alles werd afgewerkt in matte of zijdeglans lak, behalve de daadwerkelijke lakset. Die werd in een glanzende rood-wit-blauwe retro kleurenstelling gespoten. De kleur van de wielen was een van de weinige dingen die wel in een vroeg stadium bepaald waren; ze moesten goud worden. En waar de oude zwarte/blank alu kleuren de FT500 oudbollig deden ogen, lijken de velgen in goudkleur precies modern genoeg voor de looks van de motor.

"Ik wist altijd dat dit een langeduurproject zou gaan worden, maar na twee jaar noeste arbeid is de FT500 klaar!"

Foto's Ted Wirth

Tags: FT500,

Gerelateerde artikelen