Custom: Numbnut en TW Steel - Son Of Time

Door Nick in Custom, dinsdag 14 Jun 2016 16:06
Twee Nederlandse firma's en één Yamaha XV950. Custom: Numbnut TW Steel XV950

TW Steel heeft inmiddels zo'n profiel wereldwijd, dat je even zou vergeten dat het bedrijf zo Nederlands is als kaas, molens en het EK van 2016 missen. Het is dan ook logisch dat het horlogemerk in zee ging met de 'Hollandse jongens' van Numbnut toen ze een custom machine wilden. Dit is de Son Of Time.

Als basismachine koos men voor de Yamaha XV950, die uiteraard eerst uitgekleed werd om terug te brengen naar de absolute essentie, met name omdat eenvoud ook in uurwerken weer helemaal in is. 

Het idee van Numbnuts Roderick Seibert was om een ode te bouwen aan de Bonneville Salt Flats-racers van weleer. En racers hebben niets te veel, dus zo zou de Son of Time ook worden. Dus verdween eigenlijk alles dat geen direct doel had en werd een greep gedaan uit de catalogi der race-onderdelen.

Maar dat er flink met geld gesmeten is qua sportieve onderdelen, wil nog niet zeggen dat we hier naar een zogenaamd bolt-on-project kijken. Echt niet! De twinshock-achterzijde heeft plaatsgemaakt voor een speciale mono-shock achterbrug. En vanaf daar dwaalt het oog en valt op dat eigenlijk enkel de basis van het blok origneel is, en zelfs daar zijn custom blokdeksels op aangebracht.

ECHT RACE-MATERIAAL
Verder is het frame en de zit aangepast, de tank is een speciaal onderdeel en de uitlaat is door de jongens van het eveneens Nederlandse Nozem gebouwd. Verder hangt de Son Of Time vol met echt race-materiaal van gerenommeerde merken als K-Tech, Brembo en Dymag, die de TW Steel Yamaha respectievelijk van vering, remmen en wielen voorzien hebben.

Door de bank genomen is de Numbnut-TW Steel Son Of Time XV950 een goed voorbeeld van een 'omdat het kan'-custom, waar een merk als TW Steel zich mee kan profileren op evenement als The Bike Shed en Wheels & Waves.

En wij kunnen ondertussen genieten van het vakmanschap van de jongens van Numbnut en Nozem... dat ook!

Foto's en video: Numbnut/TW Steel

Motorbase

Yamaha XV950 studio foto 2015
Yamaha XV950
Cilinderinhoud 942 cc
Vermogen 52,10 pk
bouwjaar 2016

Gerelateerde artikelen