vrijdag 19 april 2024

Dakar etappe 4: alle ogen gericht op Knuiman

Na het uitvallen van Frans Verhoeven is het de taak aan Henk Knuiman om zich als beste Nederlandse motorrijder te laten zien. Nou, Henk liet gisteren zien dat ‘ie dan ook echt met de besten mee kan. In een wederom loodzware marathonetappe kwam hij een uur na de winnaar binnen, op een respectabele 23e plek. Slechts tien minuutjes daarna kwam Hans Vogels al binnen, die we misschien maar niet langer als ‘verrassing’ moeten noemen, omdat hij keer op keer laat zien in de top van het deelnemersveld thuis te horen. Helemaal ongeschonden kwam Vogels echter niet uit de strijd, want bij een val beschadigde hij de navigatie en de voorkant van z’n motor. Werk aan de winkel dus, voor de monteurs.

De etappewinnaar was opvallend, want het was Sherco-coureur Garcia die KTM-rijders Lopez en Coma enkele minuten achter zich liet. In het algemeen klassement staat diezelfde Garcia nu knap vierde. Honda staat aan de leiding, en heeft met Barreda Bort slechts drie minuten voorsprong op Marc Coma (KTM). Weer twee minuutjes daarachter staat Lopez (KTM).

Robert van Pelt kwam binnen op een zestigste plek, op bijna twee uur van de winnaar. Bas Nijen Twilhaar reed een paar minuten achter Van Pelt over de finish, maar het was Richard de Groot die bijna vijf-en-half uur achter de winnaar binnenkwam. Daarom kreeg hij ook nog eens een tijdstraf. 

Jan van Gerven kwam op een heel andere manier binnen in het bivak. Nadat hij in de derde etappe in een ravijn terecht kwam moest hij door bergspecialisten gered worden. Dat kon echter niet direct na de derde etappe en daardoor moest van Gerven de nacht in het ravijn doorbrengen! Een bizar avontuur waardoor Van Gerven helaas wel uit de koers is.

Foto: Dakar Press Team

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen