donderdag 28 maart 2024

Danny Webb terug op Mahindra in Moto3

Sinds de Isle of Man TT in 1976 voor het laatst gastheer was van een officiële Grand Prix-ronde, is maar een handje GP-coureurs nog teruggeweest. Iemand die kan zeggen dat hij het gedaan heeft, is na volgend weekend Danny Webb. De Engelsman valt in voor de ontslagen Karel Hanika.

Vorige week nog finishte Webb 27e in de Superstock TT met een gemiddelde van 120 mijl per uur op de BMW S1000RR van het Duitse Penz13-team. Volgende week treed hij in Assen aan met een 250cc Mahindra in het Platinum Bay Real Estate Moto3-team. Karel Hanika kreeg onlangs te horen dat hij vanwege zijn gebrek aan presteren op de Mahindra zijn boeltje kon pakken.

Ondanks dat hij in 2013 voor het laatst uitkwam in de Moto3-klasse, is een rentree met Mahindra totaal geen onlogische voor Webb. Sinds afgelopen winter is de man uit Kent namelijk officieel test-rijder voor het Indiase merk. 

Of Webb – oud-werknemer van het Nederlandse Molenaar Racing Team – in staat is in Assen te presteren, moet blijken. Zijn palmares op de Drentse Hei is weinig florissant te noemen. Van de zeven seizoen dat hij naar Assen afreisde, finishte hij slechts tweemaal. Al Stond hij in 2008 geblesseerd aan de zijlijn, hieronder naast teamgenoot Hugo van den Berg.

TIJDELIJK?
Overigens is het nog niet geheel duidelijk of Webb een tijdelijke invaller is voor de tegenvallende Hanika, of dat hij vanaf Assen vast in dienst treed bij het PBRE Moto3-team. Hij wordt overigens bijgestaan door Darryn Binder, de broer van voormalig teamgenoot Brad Binder.

De Nederlandse ronde van het Moto3-kampioenschap vindt plaats op zondag 26 juni, met de racestart om 11 uur over 22 ronden.

Foto’s: 2Snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen