vrijdag 29 maart 2024

Davies pakt eerste dubbel

Chaz Davies wist gisteren beide WK Superbike races op het circuit van Aragon te winnen, beide keren had hij een voorsprong van vijf seconden op Sylvain Guintoli. Na de eerste race mocht Marco Melandri plaats nemen op de derde trede van het podium, bij de tweede race was die plaats weggelegd voor Tom Sykes.

Tijdens de eerste race hadden Eugene Laverty (Aprilia Racing Team) en Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) technische problemen, waardoor beide coureurs terug moesten naar de garage. Op dat moment lagen Laverty en Sykes op kop. Laverty ging nog wel het circuit weer op om zijn motor te testen, nadat zijn crew werk had verricht.  

Het zou voor Eugene Laverty een weekend worden om snel te vergeten, want tijdens de eerste ronde van de tweede race verloor hij zijn voorkant en was zijn race over. Marco Melandri was minder sterk als de eerste race en behaalde een vijfde plek. De zesde en zevende plaats waren voor Loris Baz en Jules Cluzel, die beide een uitstekende wedstrijd reden. Baz moest starten vanaf de laatste positie op de grid en Cluzel vertrok vanuit de pitstraat. Sylvain Guintoli is na afgelopen weekend nog steeds leider in het klassement.

Foto: 2snap
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen