vrijdag 29 maart 2024

De BMW G 310 GS

De GS-familie breidt uit met de kleine eencilinder G 310 GS. Volgens BMW is de allroad vlot en wendbaar in de stad, maar gelijktijdig robuust genoeg om van de gebaande paden te gaan. Al moet je het offroad ondanks het 19” voorwiel en veerwegen van 180 mm niet te gek maken. De naakte G 310 R vormt duidelijk de basis van dit model.

Het 313cc zware blok is gelijk en de GS heeft dus ook de cilinder ‘verkeerd’ om. De inlaat zit aan de voorzijde en de uitlaat vanzelfsprekend aan de achterzijde. De eencilinder is goed voor 34 pk bij 9500 en 28 Nm bij 7500 tpm. Niet te wild allemaal, maar wat verwacht je van een lichte instapper? Over licht gesproken; rijklaar weegt de GS slechts 169,5 kilo. Voor het betere slipwerk op het onverharde is het ABS uit te schakelen. Het opgegeven gebruik van 1:30 maakt een mens vrolijk.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen