vrijdag 26 april 2024

De nieuwe RM-Z250 van Suzuki

Helemaal nieuw? In ieder geval flink nieuw! De RM-Z250 heeft een flinke update gekregen, waarvoor een en ander is afgekeken van z’n grote broer. Zo is bijvoorbeeld de S-HAC (Suzuki Holeshot Assist Control), de launch-controle, overgenomen na diverse aanpassingen aan het systeem. De rijder kan kiezen uit verschillende settings, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de hardheid van de ondergrond.

Ook afgekeken van de RM-Z450 is de KYB-vering, waarmee afscheid wordt genomen van de Showa-veerpartij. Een PSF2-voorvork zorgt nu voor de vering aan de voorzijde. Ook is het frame lichter geworden en de trekkracht van het gewijzigde motorblok is verhoogd; het koppel is hoger en het vermogen wordt breder uitgesmeerd. Daarbij is trouwens de motorrem ook verminderd.

De nieuwe RM-Z is in augustus leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend.

 

[justified_image_grid ids=22264,22265,22266,22267,22268,22269,22270]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen