Demo Classic Oldebroek

Door Redactie in Nieuws, maandag 08 Aug 2011 12:08
Zaterdag 10 september is Stichting Circuit Oldebroek weer gastheer voor een (internationale) wegrace van klassiekers. m1ezs8nsdly4

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Demo Classic op het Vree-circuit van Oldebroek gehouden. Er is nog geen officiële startlijst, maar voormalig GP-winnaars Jan de Vries en Aalt Toersen hebben zich in de 50cc klasse aangemeld. In de hoogste klasse (500cc) zullen Wil Hartog en Marcel Ankoné aan de start verschijnen.

Bijzonder is dat tijdens deze dag het Yamaha Classic Racing Team van Ferry Brouwer aanwezig zal zijn. De vroegere fabrieksmonteur bij Yamaha en latere importeur van Arai-helmen bestiert dit raceteam. Brouwer bezit een groot aantal originele Yamaha-racers uit de jaren ’60 en ’70. Met behulp van een aantal echte motorsportliefhebbers worden de motoren in topconditie gehouden. Vaak worden oude racemotoren uitsluitend tentoongesteld, Brouwer laat ze doen waarvoor ze ooit zijn gemaakt: knallen op het circuit!

Brouwer neemt een aantal zeer gerenommeerde coureurs mee naar Oldebroek, zoals de Brit Chas Mortimer (7 keer GP-winnaar), de Duitser Dieter Braun (tweevoudig wereldkampioen) en Jos Schurgers.

Op de foto van Jan Boer staat Chas Mortimer.

Gerelateerde artikelen