dinsdag 16 april 2024

Deze zomer geen EK voor Nederland?

Soms houden motorsportliefhebbers niet zo van voetbal en voetballiefhebbers niet zo van motorsport. Maar wat nou als we de twee sporten combineren, moeten ze gedacht hebben bij de Europese motorsportbond FIM en de KNMV. Vanaf vandaag wordt er gestreden om de titel van Europees kampioen Motoball. Is dat leuk? Natuurlijk! Kijk zelf maar:

Vier spelers dus, op aangepaste crossmotoren. En een keeper op een Harley Davidson Fatboy zonder motor. Het gejank van de opgefokte tweetakten, een enorme voetbal en de droom van een Europese titel. Het staat garant voor actie.EK MotoballWelke landen doen er allemaal mee? Nederland, Duitsland, Frankrijk, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland! Wellicht dat Rusland en Oekraïne wel wat uit te vechten hebben. Zo niet, dan zorgt Nederland-Duitsland altijd wel voor spektakel. Daar hebben we -net zoals in het voetbal- altijd wel een aardig appeltje mee te schillen. Ook in het EK Motoball is Duitsland de titelverdediger.

Zondag is de finale, kaarten zijn ter plekke verkrijgbaar.

 

Titelfoto: Jarno van Osch

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen