zaterdag 20 april 2024

Dit is de Triumph Street Triple RX

BAM! Knalt dat even op je beeldscherm. Deze Street Triple RX is een doorontwikkeling van de Street Triple R en daarbij heeft Triumph vooral van de 675 Daytona gesnoept. Maar zo op het oog zijn het vooral de nieuwe graphics die opvallen. De wielen lijken wel nieuw, maar dat is omdat we ze alleen maar in het zwart kennen.

Je zit op de RX op een nieuw zadel. Nou ja, nieuw… Het is het zadel van de Daytona. Hoekiger en harder, en dus iets sportiever. Ook de quickshifter komt van de Daytona en is nu standaard, dat was een accessoire van 350 euro. Ook standaard zijn de duozadelcover, blokspoiler en flyscreen. 

En het motorblok, is dat ook getransporteerd? Helaas, de driecilinder is niet onder handen genomen en levert nog altijd 106 pk en 68 Nm aan koppel. Hetzelfde geldt voor het rijwielgedeelte: nog altijd goed en scherp, maar niet nieuw.

Kortom: het ziet er scherp en nieuw uit, maar een beetje pessimist noemt de RX een Street Triple R met een heleboel accessoires en een nieuw kleurtje. De prijs is ons nog onbekend, we updaten dit bericht zogauw het bekend is. De leverbaarheid weten we wel: in januari staat de RX bij de dealers of in jouw garage.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen