donderdag 28 maart 2024

Ducati’s elektrische fiets

Met de EICMA beurs om de hoek beginnen de eerste nieuwtjes van de grote namen in motorland naar buiten te komen. Dit was echter eentje die we niet zagen aankomen..

Want zie hier: de eerste elektrische fiets van Ducati. Nou ja, het is een samenwerking met het Ialiaanse Thok dat e-bikes produceert. De elektrische mountainbike  draagt vrij klinisch de naam Ducati MIG-RR en is gebouwd als enduro mountainbike. Vanaf januari is hij online te bestellen zijn en rond de lente staat hij bij Nederlandse dealers in de showroom.

De elektrische motor die in het frame is verwerkt is een Shimano Steps E8000 met een capaciteit van 250 Watt. Die weegt net geen drie kilo waardoor het totale gewicht van de fiets op 22,5 kilo uitkomt. Oh, en als je denkt dat zo’n elektrische fiets maar een suf ding is: hij krijgt 70 Nm koppel aan de grond. Dat is meer dan een Monster 797! Al is dat natuurlijk absoluut geen eerlijk vergelijk.

Een prijs voor de MIG-RR is nog niet bekend gemaakt. Wellicht dat dit na Ducati’s EICMA-presentatie op zondagavond nog zal volgen. Dan wordt de mountainbike namelijk officieel gepresenteerd.

Foto’s: Ducati

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen