vrijdag 29 maart 2024

EBR 1190SX onthuld

Je kon er op wachten, en zoals Eric Buell Racing het ook zegt the wait is over. Eric Buell Racing onthult de 1190SX.

De naked versie van de 1190RX superbike van Eric Buell lijkt, behalve het ontbreken van de kuip en het toevoegen van een stuur in plaats van clip-ons, weinig veranderd ten opzichte van het straatmodel waarmee EBR momenteel aan het World Superbike kampioenschap deelneemt.

“Met deze naked bike stapt EBR een belangrijk segment in de Europese markt in,” aldus Edwin Belonje, Managing Director EBR Europe. “De 1190SX zal zonder twijfel de verkoop van EBR opschroeven en de naamsbekendheid vergroten.”

Verdere gegevens geeft EBR nog niet vrij, maar het kleine dashboard lijkt op het standaard exemplaar. Je mag er dus vanuit gaan dat ook de elektronica niet veel zal schelen van wat de gekuipte uitvoering meekrijgt. Inclusief de verstelbare traction control dus.

Op 4 juli maakt Eric Buell Racing meer bekend over de 1190SX.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen