zaterdag 20 april 2024

Een remlicht op je helm

Wij motorrijders weten dat onze zichtbaarheid van levensbelang is. We maken mee dat we soms niet of slechts op het laatste moment worden gezien. In ieder geval door achteropkomend verkeer kan hier iets aan gedaan worden. Dat moet de fabrikant van het Brake Free Helmet Brake Light gedacht hebben. Er werd een remlicht ontwikkeld dat op de helm gemonteerd wordt. 

Het geheel is draadloos, kan op je eigen helm worden bevestigd en werkt zelfstandig. Hoe werkt het dan? Het systeem kan drie verschillende manieren van remmen detecteren. De sensoren hebben het door wanneer je een noodstop maakt, enkel remt voor het stoplicht en zelfs wanneer je op de motorrem vaart vermindert. Er zijn al enkele varianten op de markt, maar de fabrikant beweert dat dit exemplaar het verschil kan meten tussen je hoofd bewegen of daadwerkelijk remmen. Dat zou de concurrentie niet hebben.

Het product moet middels crowd funding op de markt komen. Op het moment van schrijven is er al 70% van het benodigde bedrag vergaard en loopt de actie nog een maand. Je kunt hem wel al van te voren aanschaffen voor 90 pond (zo’n €105). Toch hebben we nog niet echt het idee om er voor iedereen op de redactie een te bestellen. Het voordeel van dit extra remlicht is volgens de fabrikant dat het op ooghoogte zit. Wat vind jij? Een goed idee of waardeloos? Laat het in een reactie weten onderaan dit artikel!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen