vrijdag 29 maart 2024

EICMA: Triumph Bonneville T120 Diamond Edition

Een gelimiteerde oplage zien we wel vaker in de motorbranche, maar deze Triumph heeft een persoonlijk door Nick Bloor ((CEO Triumph) ondertekend genummerd certificaat. Is toch leuk. In vergelijking met een standaard T120 heeft deze diamanten versie de wit-zilveren benzinetank en een Bonneville T120 ‘Diamond’ aanduiding op het zijpanelen. Verder heeft de motorfiets ook flink wat chromen onderdelen zoals de tankbadge, kettingbeschermer en carterdeksels. 

Koppelrijk
Qua techniek blijft alles bij het oude. Ook dit model maakt gebruik van de 1200cc tweecilinder met een maximaal koppel van 105 Nm bij een lage 3.100 tpm. Het maximale vermogen blijft beperkt tot 80 pk, maar koppel is het belangrijkste bij dit soort motoren. Het blok levert het typische geluid van een Britse twin, met een diepe en rijke toon.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen