vrijdag 29 maart 2024

Le Dakar: doorslaggevende duinen?

In de duinen kan het meezitten en ook enorm tegenzitten, zo ervoeren de twee klassementsleiders van de dag gisteren. Aan de start kon Paulo Goncalves zich nog klasseleider noemen, maar het was van meet af duidelijk dat Toby Price op het vinkentouw zat en niet van plan was af te haken, en zo bleek.

De Australiër, die pas zijn tweede Dakar Rally rijdt, heeft het gat gedicht en staat inmiddels 2.05 minuten voor op Goncalves in het algemeen klassement. Meespelend of niet, ging de HRC-rijder kort voor de finish van de Special Stage nog even smerig tegen de vlakte, maar desalniettemin pakte hij plek twee op 5.17 minuten van Price, die met de overwinning aan de haal ging.

Achter de Australische KTM-coureur en de Portugese Honda-rijder was het Pablo Quintanilla op de Husqvarna, die als derde binnenkwam. Bij de Nederlandes werd het patroon van de laatste dagen doorbroken. Wel was Verhoeven opnieuw het snelst op een uiterst respectabele 21e plek. Vogels was vervolgens eveneens fijn op weg en kwam als 25e binnen voor Van Pelt op P32 en kistrijder Jurgen van den Goorbergh op de 36e stek. Van Gerven, Smits en Verkade kwamen ook binnen de top-50 aan de streep op respectievelijk 46, 47 en 49. 

ETAPPE 9: Van Belén naar een eigen bivak

Voor vandaag hebben de motoren en quads een stukje verder te rijden, want ze hebben een aparte bivak voor de dag en die ligt 40 kilometer verder dan de trucks en auto’s hoeven te rijden. Op de wisselvallige route van vandaag worden de rijders opnieuw uitgedaagd met duinen, zij het ditmaal iets minder los zand en iets meer begroeïng, maar ook kan men rekenen op rotsachtige ondergrond.

Tot de Special Stage rijdt het hele veld samen, maar erna trekken de motoren en quads richting het westen, waar ze in Fiambalá verblijven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen