donderdag 28 maart 2024

Film > Eerste overwinning Rossi

De laatste overwinning van Valentino Rossi stamt alweer uit 2010, deze werd behaald op een Yamaha tijdens de Grand Prix van Maleisië. Dit jaar zal de Italiaan weer op de M1 rijden en proberen de titel te bemachtigen. Op het circuit van Donington Park pakte Rossi in 2000 zijn eerste overwinning in de koningsklasse, dat was toen met een Honda. Het totaal aantal overwinningen staat nu op 105, waarvan 79 in MotoGP/500cc klasse. Voor aankomend seizoen moet worden afgewacht hoeveel overwinningen hij nog meer op zijn naam kan schrijven.

Op het YouTube kanaal van de MotoGP staat nu de hele race uit 2000, waarin de eerste overwinning werd behaald. De start van Valentino was niet goed, maar gedurende de race weet hij zich goed terug te vechten. Nederlander Jurgen van den Goorbergh behaald tijdens deze race zijn beste resultaat van het seizoen.
 
Klik hier voor het filmpje van de race.
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen