dinsdag 16 april 2024

Film Zo werkt de Ducati-airbagjas

Airbagmotorjassen zijn niets nieuws. Sensoren op een motor zijn niets nieuws. En airbags zijn niets nieuws. Maar een samenwerking tussen die drie is dat wel en dat is precies wat de Ducati Multistrada D-Air doet. Dankzij verschillende draadloos verbonden sensoren weet de Ducati-airbagjas van Dainese precies wanneer ‘ie wel en vooral wanneer ‘ie niet in werking moet treden. Het Multistrada D-Air-systeem zou volgens het persbericht maar 45 milliseconden nodig om in werking te treden én kan ook gebruikt worden voor de passagier.

Zoals je mag verwachten wordt de Multistrada D-Air geleverd met het Ducati-veiligheidspakket, bestaande uit een meervoudig instelbaar ABS en met traction control. Meer informatie over de nieuwe Duc wordt binnenkort bekend gemaakt. Nu al zeker is dat de speciale Multistrada vanaf mei 2014 bij de dealer staat. Wat het systeem gaat kosten, is helaas nog niet bekend.

Hoe het systeem precies werkt wel, dankzij onderstaande video. Let op, schokkende beelden voor Ducati- én Audi-liefhebbers…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen