donderdag 28 maart 2024

Geflitst? Geen boete!

Interessant nieuws voor weggebruikers in België. De Belgische politie mag hen niet bekeuren wegens verkeersovertredingen, zónder dat overtreders daadwerkelijk worden staandegehouden. Bijvoorbeeld eerst flitsen en daarna op basis van het kenteken een boete opsturen blijkt onwettig. Daarover heeft het Hof van Cassatie in België zich uitgelaten in een arrest, zo schrijft VTM Nieuws.

De privacy van burgers zou worden geschonden wanneer de politie na het flitsen kentekens gaat opzoeken in de database van de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). Uit deze database van de Belgische RDW mag de politie alleen gegevens opvragen van voertuigen die zij zelf bezitten. Voor andere gegevens is toestemming van een privacycommissie vereist. Pech voor die nieuwe ‘superflitspaal‘. Het aanvechten van boetes is mogelijk, maar het arrest is geen garantie tot vrijspraak. Dat kan niet zonder tussenkomst van een rechter. 

Foto: ANP


Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen