zaterdag 20 april 2024

Gespot: nieuwe BMW S1000RR

Sinds de S1000RR in z’n eerste uitvoering op de markt kwam (foto boven) blijft BMW de superbike gestaag doorontwikkelen. Vandaag doken dan ook nieuwe spy-foto op (klik) waaruit blijkt dat de Duitsers met een nieuw 2018-model bezig zijn.

Enkele wijzigingen liggen voor de hand en de spy-foto onderschrijft dat. Een gewijzigd frame en achterbrug, aangepast kuipwerk, een sterk gewijzigd snuitje en andere motorcarters. Niet op de foto te zien, maar erg voor de hand liggend, zijn een nieuw TFT-dashboard en verbeterde elektronica. Grote vraag is of BMW de 200pk-grens zal overschrijden. De huidige S1000RR wordt opgegeven voor 199pk maar overschrijdt die opgave met gemak. Zo bleek toen MOTO73 vorig jaar de proef op de som nam, en er op de vermogensbank doodleuk 203 pk in de viercilinder in-lijn bleek te huizen.

Tja, meer dan dit weten we vooralsnog niet! We houden je natuurlijk op de hoogte.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen