donderdag 25 april 2024

H2R nog bruter

Dat de Kawasaki Ninja H2R een machtig apparaat is wisten we al. Zeker toen hij tijdens de Motorbeurs begin dit jaar op een vermogensbank gehesen werd en een kabaal van jewelste veroorzaakte. Dat kabaal gaat nu iets anders klinken.

De Sloveense ingenieurs van Akrapovi? hebben namelijk speciaal voor de onbegrensde circuitversie van de H2 een uitlaatsysteem ontwikkeld. De vrij korte pijp die standaard gemonteerd is wordt met deze optie vervangen voor een wat langere. Daardoor gaat het dB-bereik van de Ninja van 116.4 naar (maar) 101.8. Hoe dat klinkt? Dat hoor je hier. Naast de geluidsafname presteert de H2R met de Akra gemonteerd het zelfs om nog bijna 2pk extra uit te persen. Dat komt dan neer op 241.8. Poehee.

Niet gek dat de Slovenen voor het hele systeem 3.859 euro vragen. Maar ach, als je 50.000 euro op kan hoesten voor de H2R zelf kan dat er ook nog wel bovenop…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen