vrijdag 19 april 2024

Herlings schittert in Balen

De Belgische motorcrosser Clement Desalle kan de wereldititel in de MX1-klasse vergeten. De jonge Waal kwam maandag tijdens de vijfde wedstrijd om het Belgisch kampioenschap in Balen zwaar ten val en liep daarbij een breuk in het schoudergewricht op. Daardoor kan hij dit seizoen niet meer in actie komen.

Desalle stond in de WK-stand op de tweede plaats, op 48 punten van de Italiaanse koploper Antonio Cairoli. De Belgische motorcrosser had eerder dit seizoen al diezelfde schouder ontwricht. Er wordt nu onderzocht of beide operaties in één keer kunnen worden uitgevoerd.

De overwinning ging in Balen naar de Jeffrey Herlings (foto). De KTM-rijder won op een dominante wijze de drie manches en liet met zijn MX2-motor onder andere alle MX1-rijders achter zich. Hij bleef in de eindstand Joël Roelants (KTM) en Kevin Strijbos (Suzuki) voor. Overigens won vader Peter 34 jaar geleden deze cross ook al.

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen