zaterdag 20 april 2024

Honda houdt fabriek langer dicht

In eerdere berichten hoopte men bij Honda nog dat de Kumamoto-fabriek in Japan morgen alweer open zou kunnen, maar de productielijnen van Honda’s grootste motorfietsplantage blijven voorlopig gesloten.

De schade wordt inmiddels opgenomen en er kan dus gekeken worden wat er aan reparaties nodig is. Het houdt in dat de productie van de fabriek in Kumamoto pas na het weekeinde weer op kan starten, en dat is best een tegenvaller. 

De fabriek in Kumamoto is namelijk Honda’s grootste in Japan en de plek waar de grotere modellen gebouwd worden, zoals de Fireblade, de NC750-modellen, de VFR1200F, en ook de Goldwing rolt hier de deur uit. Het gemiddeld aantal motoren dat hier jaarlijks gebouwd wordt, ligt op zo’n 250.000 stuks. Twee weken het licht uit houden is dus een flinke tegenslag voor het merk.

“Honda heeft besloten de fabriek in het Kumamoto-prectuur voorlopig nog tot 28 april te sluiten, tot duidelijk is hoe veel schade er precies is. Of de fabriek daadwerkelijk weer opent op 28 april hangt af van de ernst van de schade en of toeleveranciers hun afspraken na kunnen komen. Honda verzamelt alle kracht en doet haar best de fabriek zo snel mogelijk weer draaiend te hebben.” aldus het persbericht eerder vandaag.

NASCHOKKEN
Bij de aardbevingen op het zuidelijke Kyushu-eiland vorige week kwamen tientallen mensen om het leven en raakten vele honderden gewond. Het opnieuw opstarten van de productie van de fabriek in Kumamoto wordt bemoeilijkt door naschokken zoals gisteren, toen een aardbeving van 6.1 op de schaal van richter de regio opnieuw opschrikte.

Foto: Honda

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen