donderdag 28 maart 2024

Hoog water bij MV

Iedereen die wel eens bij MV Agusta is geweest, weet dat de ligging van de fabriek prachtig is. De fabriekshallen liggen aan een idyllisch meer en het uitzicht op de bergen is geweldig. Een strategische ligging, want toen Aermacchi er nog watervliegtuigen produceerde was het naastgelegen meer natuurlijk een ideale start- en landingsbaan.

Maar die ligging heeft ook een keerzijde, zo blijkt. De Italiaanse website Insella.it meldt dat de fabriekshallen onder water staan door aanhoudend noodweer. Het naastgelegen meer is overstroomd, en dus ook het MV-terrein. Ruim honderd arbeiders zijn met natte voeten naar huis gestuurd en de productie van motorfietsen ligt stil.

De directe productie is niet stilgelegd doordat er allerlei machines stuk zijn, maar vooral omdat de infrastructuur op het terrein onbruikbaar is. Heftrucks kunnen niet rijden en dus ligt de aanvoer van onderdelen ook stil. De enige schade die er op dit moment lijkt te zijn is schade aan enkele testbanken aan het einde van de productieband. Andere machines zijn op tijd uitgeschakeld en waarschijnlijk valt de schade daaraan mee.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen