donderdag 28 maart 2024

‘Ik wil kampioen worden, dat moet mogelijk zijn’

Komend seizoen gaat Scott Deroue proberen om de Britse Moto3-titel in de wacht te slepen. De Nijkerkervener, vorig jaar nog in de GP’s met RW Racing GP, heeft een voorlopig contract getekend met Redline KTM. Het team is eigendom van een grote KTM-dealer in Loughborough en wist vorig jaar tweede te worden in het Brits Moto3-kampioenschap met Joe Irving. De negentienjarige Deroue wordt in 2015 de enige coureur die de kleuren van Redline KTM gaat verdedigen.

‘Ik kende teambaas Tim Walker al en die had me gemaild of ik interesse had om voor Redline KTM te komen rijden. Ik had echter mijn pijlen op het Spaans Open gericht, maar dat was budgettair gewoonweg niet haalbaar’, aldus Deroue. Nadat Walker wederom contact zocht met Deroue was het vrij snel geregeld.

Over zijn plannen in het Brits kampioenschap is de voormalige GP-coureur duidelijk: ‘Tim is vorig jaar met Irving tweede geworden en dat wil ie met mij zien te verbeteren. Zowel hij als ik willen dus kampioen worden en dat moet mogelijk zijn. Tuurlijk, ze hebben daar wat lastige baantjes, maar dat geldt in de Moto3 eigenlijk voor iedereen. Er zitten namelijk geen jongens bij die al jaren op die circuits rondrijden.’

Naast de 22 races voor het Brits kampioenschap wil Deroue en het team ook graag via wildcards deelnemen aan enkele GP’s. In ieder geval wil Redline KTM met Deroue deelnemen aan de TT van Assen en de GP op Donington Park. Tevens zullen er aanvragen uitgaan naar Dorna voor de races op Brno en Sachsenring.

Openingsfoto: Guus van Goethem
Onderste foto: RW Racing GP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen