vrijdag 19 april 2024

Imitatie scooters in beslag genomen

Kybe uit Purmerend laat duidelijk niet met zich sollen. De Kymco-importeur trof onlangs twee imitatie Agility's aan. De modellen werden verkocht onder de naam Metian maar het was van kilometers afstand te zien dat het ging om namaak Agility's. Dankzij het modelrecht kon Kybe meteen overgaan tot actie.

Een deurwaarder heeft beslag gelegd op de scooters en ook op de aanwezige computers van het bedrijf. Dat laatste werd gedaan om informatie te achterhalen met betrekking tot verkoopaantallen, prijzen en inkoopgegevens. Geen makkelijke opdracht waardoor een computerdeskundige ingeschakeld is. Een verhuisbedrijf heeft de scooters op een geheime locatie opgeslagen.

Op twee andere adressen vond de deurwaarder nog eens twintig imitatie Agility’s aan. Ook deze scooters zijn in beslag genomen. Na onderhandelingen van de advocaten zijn de beide partijen tot een schikking gekomen. Daarin is opgenomen dat de scooters dienen te worden vernietigd. Kybe zal hier vanzelfsprekend op toezien.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen