vrijdag 29 maart 2024

Interview: Motorrijinstructrice Corine Toirkens

Corine Toirkens is Motorvrouw van het Jaar 2012, voormalig ambulancechauffeur, rijinstructeur bijzonder weggedrag en motorrijvaardigheid en docent aan de Verkeersacademie. Bovenal is ze een gepassioneerd motorrijdster, die met haar website meer seksegenoten in het zadel wil krijgen.

Waarom wil je meer vrouwen op de motor krijgen?

‘Omdat er heel veel meiden zijn die graag willen motorrijden. Onzekerheid speelt vaak een grote rol. Meiden stellen zichzelf vragen zoals: “Hoe zouden ze het vinden dat ik motor rijd?” “Ben ik er niet te oud voor?” Zou ik het nog wel kunnen of durven?” Als je erkent en herkent dat je er moeite mee hebt om (weer) op de motor te stappen, ben je in mijn ogen goed bezig. Op deze manier heb ik al veel meiden het plezier gebracht in het motorrijden. Vrij van onzekerheid, maar wel met de boodschap tussen de oren: geen zicht, gas dicht en zorg dat je gezien wordt.’

Meer weten over Corine? In de zomereditie 15/16 van MOTO73 kun je het hele interview lezen. Deze editie kun je hier los online bestellen, maar is ook los te verkrijgbaar in de winkel. Wil je nooit meer een editie missen? Dan kun je hier de verschillende abonnementen terugvinden.

Tekst: Johan Leurink, foto: Target Press

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen