donderdag 25 april 2024

Kawasaki komt met vernieuwde KX450F

Na KTM is het nu Kawasaki dat met (ver)nieuw(d)e offroadmodellen komt. Als eerste de KX450F. De belangrijkste verbeteringen op de 450F zijn de nieuwe generatie pneumatische voorvork, een sterkere motor en verbeterde ergonomie.

De eerder genoemde PSF-voorvork, voor het eerst gebruikt op een productie-crossmotor, heeft luchtvering in plaats van schroefveren. Voordelen daarvan zijn volgens Kawa een verbeterde wegligging en een verbeterde weerstand tegen doorslaan. Bij de compressie geeft de samengeperste lucht aanzienlijk meer tegendruk dan een schroefveer, terwijl tijdens het uitveren de wrijving aanzienlijk lager is. Maar ook een groter traploos instelbereik dan bij een AOS-veer is een groot voordeel. Bovendien is de afstelling eenvoudig aan te passen door middel van een luchtpomp met adapter.

Maar dat is niet alles. De prestaties van het motorblok moeten over het hele toerenbereik, maar vooral bij zeer lage tot middelhoge toerentallen, beter zijn dankzij een aangepaste zuigerkop en aangepaste ECU-mappings. Launch control, drie instellingensets voor het injectiesysteem, een aanpasbare zitpositie, een nieuw Uni-Track-achterveersysteem, wave-remschijven voor en achter en een fabrieksteamstyling maken het af. Prijs en leverdata volgen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen