dinsdag 16 april 2024

Kawasaki’s nieuwe Z1000R

Bij de toevoeging ‘R’ denk je vaak aan een supersport of superbike. Toch krijg je bij sommige nakeds het gevoel dat het een superbike zonder kuip is en die R van Race zou verdienen. En dat denkt Kawasaki blijkbaar ook voor hun nieuwe Z1000, zij komen namelijk naast de ‘gewone’ Z1000 met de Z1000R. De R-versie van de Z1000 is voorzien van luxere spullen. Denk daarbij aan Öhlins-achtervering en Brembo-remmen. Het gaat hier om semi-zwevende voorremschijven van 310 mm en Brembo M50-remklauwen. Samen met een andere linkverhouding van deze achtervering en de aangepaste instellingen van de voorvork zouden de stuureigenschappen zijn verbeterd.Ook hebben ‘de groenen’ de elektronica onder handen genomen, met als doel een soepeler vermogensafgifte. Een andere toevoeging is een versnellingsindicator. Om er bij de andere R-versies helemaal bij te horen kon een indicator voor het ideale schakelmoment niet ontbreken, zo moet Kawa gedacht hebben. Dat de nieuwe ‘Z’ voldoet aan de Euro4-norm zal geen verassing zijn. De Z1000R wordt geleverd in Metallic Spark Black en Metallic Graphite. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen