Kleinere Niken onderweg

Door Nick in Nieuws, maandag 23 Jul 2018 14:07
Yamaha is pas net begonnen... Yamaha Niken LMW techniek

Na de Tricity en de onglangs geïntroduceerde Niken, komt Yamaha binnenkort met een versie voor het A2-rijbewijs. Ten minste, dat gerucht doet nu de ronde. Daarmee komt Yamaha een inmiddels vier jaar oude belofte na.

Toen Yamaha in 2014 met de 125cc Tricity kwam, liet het merk van de gekruiste stemvorken weten plannen te hebben in totaal liefst Leaning Multi Wheel-voertuigen op de markt te gaan brengen. Met de komst van de Niken - qua blok gebaseerd op de CP3-krachtbron uit onder meer de MT-09 - staat de teller op twee, maar nu gaat het gerucht dat we eind dit jaar de derde in lijn al te zien zullen krijgen. Dat zou dus tijdens de EICMA of Intermot moeten zijn.

Naar het schijnt zou het gaan om een A2-versie van om en nabij 300cc. Logisch beredenerend komen we dan al snel uit bij de Yamaha MT-03, met zijn 321cc-tweecilinder. Daarmee wordt het gat tussen de 115 pk sterke Niken en de 11kW Tricity deels gedicht. Waar de nieuwe middenklasse LMW-Yamaha uiteindelijk belandt in de hiërarchie is afwachten, want dat valt of staat bij hoe de rest van de familie uitpakt.

Zo vinden wij het moeilijk de Niken een plekje te geven op onderstaande uit 2014 daterende slide van de Tricity-presentatie. Één ding is zeker; Yamaha heeft grootste plannen voor de dubbele voorpartij en met de rijbeleving van de Niken in het achterhoofd, worden wij er enthousiast van.
Yamaha Tricity presentatie - LMW familie
Foto's: Yamaha

Motorbase

6642
Yamaha Niken
Cilinderinhoud 847 cc
Vermogen 115 pk
bouwjaar 2018
Yamaha tricity studio foto 2015
Yamaha Tricity
Cilinderinhoud 124,80 cc
Vermogen 11 pk
bouwjaar 2018
Tags:

Gerelateerde artikelen