vrijdag 19 april 2024

Laverda naar 200 Miglia di Imola

Laverda Corse, het historisch team van Piero Laverda, wordt een van de grote publiekstrekkers van de 200 Miglia di Imola Revival in Italië. Het team heeft een aantal schitterende motoren uit de voor Laverda gouden jaren ‘70 en ’80 in bezit. Bijzonder is dat niet alleen de fabriekscoureurs aanwezig zullen zijn maar dat dit ook geldt voor de technici, monteurs en testrijders. Ook een aantal schitterend gerestaureerde modellen maken hun opwachting in Imola.

Hét pronkstuk van deze verzameling is ongetwijfeld de legendarische 1000 V6. Het model dat als rijdend laboratorium midden jaren ‘70 ontworpen en gebouwd werd voor endurance races. Met zijn dubbele nokkenassen, 24 kleppen en waterkoeling levert deze motor 150 pk en heeft een top van 280 km/u. Het zal duidelijk zijn, Laverda-liefhebbers mogen dit echt niet missen!

De derde editie van de 200 Miglia op Imola vindt plaats op 21, 22 en 23 september 2012. Meer informatie is te vinden op http://nl.200miglia.com.

Foto: laverdacorse.it

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen