donderdag 28 maart 2024

Lowes is Sofuoglu te snel af

Vanmiddag tijdens de wedstrijd van het WK Supersport op Assen zal Sam Lowes van polepositie vertrekken, met een tijd van 1 minuut 38,375 heeft hij zijn zevende pole in zijn carrière te pakken. Met deze tijd liet de jonge Brit zien dat hij goed is in het neerzetten van een snelle tijd tijdens de kwalificatie, ondanks een blessure aan zijn linker pols, was het instaat om regerende wereldkampioen Kenan Sofuoglu sneller of te zijn met 0,643 seconden.    

Fabien Foret, team genoot van Sofuoglu, start vandaag vanaf de derde startplaats. Hij was sneller dan de Ier Jack Kennedy en Italiaan Roberto Rolfo. Luca Scassa, die op Aragon op het podium stond, pakte de laatste plek op de tweede startrij weg voor de neus van Vladimir Leonov aan het einde van de kwalificatie met maar 0,008 seconden. Het was een moeilijke tweede kwalificatie voor onze landgenoot Michael van der Mark, hij zal vandaag vertrekken vanaf de elfde plaats. Zijn Pata Honda teamgenoot Lorenzo Zanetti vertrekt vanmiddag vanaf de veertiende plaats.

Foto: 2Snap
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen