zaterdag 20 april 2024

Magic Michael schrijft geschiedenis

Het grote vertrouwen van alle Nederlanse raceliefhebbers is vandaag dubbel en dwars terugbetaald door Michael van der Mark. Door in manche 1 als derde te finishen schreef Michael al Nederlandse geschiedenis, en door in manche 2 wederom als derde te finishen deed hij daar nog eens een historisch schepje bovenop. De manier waarop was bijzonder. Van der Mark liet in beide manches zien uit het juiste racehout gesneden te zijn en dat leverde voor het publiek bloedstollende gevechten op.

Dat was misschien wel het belangrijkste van vandaag: Michael was niet zomaar een thuisrijder die dankzij z’n thuisvoordeel, het circuit als z’n broekzak kennende, net iets harder reed dan de concurrentie die hij versloeg. Nee, hij liet andermaal zien met het mes tussen de tanden te kunnen rijden terwijl de torenhoge verwachtingen van het thuispubliek voor flinke druk zorgde. 

In de eerste race was de start voor Van der Mark slecht, maar herpakte hij zich knap en reed het gat naar de kopgroep dicht. Zeker dankzij z’n knappe inhaalactie op Tom Sykes liet hij zien werkelijk bij de top van het deelnemersveld te horen. In de tweede manche werd het nog bloedstollender. Het gevecht met Haslam, z’n teamgenoot in de 24-uur van Suzuka, hoort nu al bij de beste gevechten van 2015. Op het allerscherpst van de snede probeerde Van der Mark er meerdere malen langs te komen maar Haslam hield de deur telkens dicht, met zelfs een bijna-crash voor Van der Mark als gevolg nadat hij op het achterwiel van Haslam reed. Dat Michael juist dit gevecht in de allerlaatste doorkomst in zijn voordeel besliste (op een-tiende seconde voorsprong) maakt z’n tweede podiumplek nog meer bijzonder. 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen