donderdag 28 maart 2024

Marc de Reuver stopt

Marc de Reuver, de kleurrijke motorcrosser, hangt z’n motorhelm aan de wilgen. In onderstaande tweet kondigde hij zonet z’n afscheid aan. De 32-jarige meervoudig Nederlands kampioen die in maar liefst zeven MX1-wereldkampioenschapsseizoenen aan de start verscheen, vindt het na dertien jaar welletjes geweest nadat hij begin deze maand twee ruggenwervels brak. Hij moest hieraan geopereerd worden. Nu heeft hij dus besloten geen competities meer te rijden.

De Reuver pakte in 2001 z’n eerste nationale titel, in de 125cc. Hij was toen al vijfvoudig Nederlands jeugdkampioen en goldt als het grootste talent van z’n generatie. In de hieropvolgende jaren was hij maar liefst elf volledige seizoenen actief op wereldniveau in diverse klasses. De Reuver was al een tijdje aan het afbouwen maar pakte afgelopen jaar nog wel de Nederlandse MX1-titel. Hij zal nu dus stoppen met competitie-wedstrijden, maar in z’n tweet maakt -ie nog wel duidelijk dat hij Le Touquet nog wel wil rijden: ‘Ik ben nog niet klaar in die race. Ik wil daar champagne!’

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen