donderdag 25 april 2024

Maverick Vinales wint gestopte race

Maverick Viñales heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen geboekt. De team Calvo rijder werd uitgeroepen tot winnaar toen voor de tweede keer dit seizoen een race werd beëindigd met een rode vlag, Luis Salom en Jonas Folger maken het podium vol. Na drie wedstrijden hebben er drie verschillende coureurs op de hoogst tree van het podium gestaan.

Op zaterdag was het de winnaar van de race op Texas, Alex Rins, die voor de tweede keer op rij de pole positie pakte. Vanaf de start verdedigde hij de leiding, maar later verloor hij die. Om toch bij de kopgroep te blijven hield hij een hoog tempo aan en deed dat succesvol tot de twaalfde ronde, Rins verloor zijn voorkant van de motor en viel in de Alex Criville bocht.

De race werd gestopt in ronde 17 met een rode vlag voor de tweede keer in twee races,dit gebeurde terwijl dokters hulpverlening verleende aan de Fransman Alan Techer. Alex Marquez, Miguel Oliveira, Jack Miller, Niccolo Antonelli, Ana Carrasco en Florian Alt hadden ook valpartijen of botsingen, maar gelukkig ontsnapte alle rijders ongedeerd.

Jasper Iwema nam twee punten mee naar huis, aan het begin van het weekend was het nog twijfelachtig of de Nederlander zou starten door een hersenschudding die hij had opgelopen tijdens de wedstrijd op Texas.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen