donderdag 28 maart 2024

McGuinness breekt been tijdens NW200

Foto: McGuinness tijdens het Goodwood Festival of Speed

Rider okay en onderweg naar het ziekenhuis. Vanmiddag is 23-voudig TT-winnaar John McGuinness met hoge snelheid gecrasht tijdens de kwalificatieronde van de Nort West 200. Bij dit ongeval heeft ‘McPint’ naar het schijnt zijn been gebroken. Mocht dit waar zijn dan is hij in ieder geval niet fit om over twee weken, tijdens de Isle of Man TT mee te dingen naar de prijzen.

Update 12 mei:
McGuinness heeft bij de crash ook een lastige breuk in zijn scheen- en kuitbeen, drie gebroken ribben en liefst vier gebroken ruggenwervels. Oef..

Ook Guy Martin, ploegmaatje binnen team Honda, ondervindt consequenties van het voorval. Omdat hetniet precies duidelijk is wat er bij McGuinness fout ging, wordt er eerst een uitgebreide analyse van de motorfiets gedaan. Voordat daar de resultaten van binnen zijn wordt er ook op de motor van Martin niet gereden. Hierdoor moet ook hij dus de resterende wedstrijden moeten overslaan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen