donderdag 28 maart 2024

Motoragenten klagen over windscherm

Politieagenten die op motoren hun werk doen, klagen over het windscherm van de dienstmotoren. Deze zou te laag zijn, waardoor er gehoorschade kan optreden. Door de vele rijwind is de kans aanwezig om doof te worden. Tientallen agenten hebben hun zorgen geuit. De agenten pleiten nu voor betere windschermen en sommigen weigeren zelf hun werk te doen op motoren met te korte windschermen.

Politievakbond ACP stelt dat vooral lange agenten er last van hebben. Drie motoragenten zouden al te kampen hebben met gehoorproblemen zoals oorsuizen. Wanneer de agenten met een hoge snelheid rijden moet de mobilofoon extra hard worden gezet, wat de schade nog groter kan maken. Er zouden nieuwe politiemotoren besteld worden, maar ook daarvan is het windscherm te laag. 

Een oplossing zou zijn om een extra windscherm te plaatsen, bovenop de huidige. Dit doet de politie niet doordat zo de aansprakelijkheid van de producent vervalt en een extra windscherm instabiel zou zijn. “Aangezien de motorrijders op allerlei niveaus binnen de politieorganisatie al tijden geen gehoor krijgen”, zo luidt de enigszins ongelukkig geformuleerde conclusie van de ACP, is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nu met de zaak bezig.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen