vrijdag 19 april 2024

Motoren mogen in Londen op busbaan

Motorfietsen krijgen vanaf 23 januari 2012 permanente toegang tot de busbanen in Londen. Bij deze beslissing is bepaald niet over één nacht ijs gegaan. Want er werden gelijktijdig liefst twee onderzoeken verricht naar de mogelijke gevaren en naar wat het precies zou opleveren. In totaal duurde het hierdoor achttien maanden om tot een beslissing te komen.

Naar schatting rijden 50.000 (!) motoren dagelijks door de hoofdstad van Engeland. Al is rijden een groot woord want het verkeer staat meestal muurvast. Met de komst van de Olympische Spelen zal het de komende periode zeker niet rustiger worden. Daarnaast wil het stadsbestuur de CO2-uitstoot naar beneden krijgen en daarbij moet deze maatregel gaan helpen.

De doorslag gaf het feit dat motorrijders en andere kwetsbare verkeersdeelnemers geen (nog) groter risico lopen door het toestaan van motoren op de busbaan. Alle informatie is te vinden op www.tfl.gov.uk/roadusers/redroutes/10151.aspx.

Bron: visordown.com
Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen