donderdag 28 maart 2024

MV Agusta 750S keert terug

Een blik, een halve zelfs, is al voldoende om een MV Agusta 750S te herkennen. Het waanzinnig mooie rood-wit-blauwe kleurenschema vertelt het hele verhaal. Het is geen wonder dat verzamelaars een moord doen om een origineel exemplaar in handen te krijgen. Omdat MV Agusta er tussen 1970 en 1975 nog geen zeshonderd van maakte, is de kans daarop klein. En je mag in ieder geval de portemonnee trekken. Dat mag je ook voor deze Magni-replica van de iconische motorfiets, maar die kun je wel gewoon nieuw bestellen.

Topspul
De replica is niet alleen een eerbetoon aan het origineel, maar ook aan de gehele Italiaanse motorindustrie. Het driecilinderblok komt uit een moderne Brutale 800 van MV Agusta. Brembo zorgt voor exclusieve 320-mm remschijven en vierzuiger remklauwen. Het rijwielgedeelte schrijft, zoals je van Magni mag verwachten, sportiviteit in hoofdletters. De schitterende spaakwielen zijn van het in Milaan gevestigde JoNich. De vering voor en achter komt van ORAM. Dat klinkt exclusief, maar niet Italiaans en dat klopt. De veringspecialist zorgt voor een Duitse accent op deze Italiaanse ode op een klassieker.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen