zaterdag 20 april 2024

MX Grand Prix Lierop

Met wereldkampioen Jeffrey Herlings aan de start zou het niet moeilijk zijn geweest om de winnaar van de MX2 klasse in Lierop aan te wijzen. Vorig jaar reed hij bijna iedereen op een ronde. Maar nu de Elsendorper vanwege een schouderblessure niet kan rijden liggen de kansen voor iedereen open, zo ook voor de  Nederlander  Glenn Coldenhoff uit Heesch. Hij stond dit jaar al drie keer op het podium en won onlangs in Engeland zijn eerste Grand Prix. Alle ogen zijn 7 en 8 september in Lierop gericht op Coldenhoff.
 
Ondanks dat de nieuwe wereldkampioenen al bekend zijn (Herlings MX2, Cairoli MX1) is de belangstelling voor de Grand Prix in Lierop er niet minder om. Er wordt niet alleen gestreden om de laatste WK-punten, het gaat er ook om de eer. En alleen al voor die eer zal Coldenhoff er alles aan doen om zijn grootste belagers Dean Ferris, Christophe Charlier, José Butron en Jordi Tixier achter zich te houden. Als het bij de starts goed gaat en Coldenhoff de eerste ronde ongeschonden doorkomt dan is het zomaar mogelijk dat zondag 8 september toch het Wilhelmus op circuit De Herselse Bossen klinkt. Na de GP in Engeland, die Glenn tot zijn eigen verrassing won, is het zelfvertrouwen van de 22-jarige crosser uit Heesch alleen nog maar gegroeid. 
 
Gekeken naar de afgelopen jaren dan is Antonio Cairoli de grote favoriet voor de MX1. Hij won drie keer in Lierop en werd onlangs voor de zevende keer wereldkampioen. Maar of hij het dit jaar in Lierop gemakkelijk krijgt valt te betwijfelen. Een viertal Belgen; Clement Desalle, Ken de Dycker, Jeremy van Horebeek en Kevin Strijbos zullen er in ieder geval alles aan doen om dat te voorkomen. Herjan Brakke is de vaste Nederlandse deelnemer in de MX1, maar hij kampt met een voetblessure. Wie weet lukt het wild-card rijder Marc de Reuver om zich in de top tien te rijden. In 2008 won Marc nog de MX1 GP in Lierop.
 
 
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen