vrijdag 29 maart 2024

Natte eerste dag

Tom Sykes staat bekend om zijn geweldige vaardigheden op het natte en dat bewees de Kawasaki rijder gisteren tijdens de eerste kwalificatie van het WK Superbike op Assen. Sykes zetten een tijd neer van 1 minuut 57,190, daarmee was hij 1,634 seconden sneller dan huidig klassementsleider Sylvain Guintoli, die vorig jaar zijn eerste Superbike overwinning pakte op een nat Assen. De rijders eindige op dezelfde manier als in de ochtend tijdens de eerste vrije training.

Tijdens de eerste kwalificatie eindige Eugene Laverty als derde, die liet zien dat hij vertrouwen terug heeft gevonden na een ongelukkige race dag op Aragon. De Aprilia rijder was sneller dan BMW rijder Marco Melandri, hij liet zien dat hij zich meer op zijn gemak voelt op het natte dan zijn team genoot  
Chaz Davies, die de dubbel pakte op Aragon. Davies kwam met tot een viertiende tijd tijdens de eerste kwalificatie.

Leon Camier, waarvan afgelopen week nog onzeker was of hij mee zou rijden door een knie blessure, was gisteren op de baan te vinden. Hij sloot de kwalificatie af met een bemoedigende tiende tijd, achter Jonathan Rea, teamgenoot Jules Cluzel en Carlos Checa.

Slecht nieuws was er voor het Pata Honda team, tijdens de eerste vrijetraining op vrijdag had Leon Haslam een crash in bocht zeven. Haslam werd naar het ziekenhuis in Assen gebracht waar via de röntgenfoto’s duidelijk werd dat hij een dubbele botbreuk heeft in zijn linker onderbeen. De negenentwintig jaar oude coureur is naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd om door specialisten zijn been te laten opereren. Hieronder is een foto te zien van de botbreuk.  

Foto: 2snap en twitter: @realleonhaslam

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen